Παρουσίαση έργου 'Recreate' στη ΔΕΘ

To Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (ΑΠΘ), συμμετείχε την Τρίτη 7.11.2023, στην ημερίδα του TEE TKM με τη Δομή Μεταφοράς Τεχνολογίας spira – EKETA, του Δικτύου Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ και του ΔΠΘ, με τίτλο «Εφαρμοσμένη Έρευνα – Μεταφορά Τεχνολογίας & Μηχανικοί».

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου καθ. Ιωάννης Πολίτης, παρουσίασε την πρωτοποριακή εφαρμογή i-RECREATE που αποσκοπεί στη μέτρηση και αξιολόγηση της εσωτερικής και εξωτερικής αποδοτικότητας Φορέων Δημοσίων Μεταφορών που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου Recreate Project (Smart Ecosystem for Improvement of Public Transport Performance), με εταίρους το ΕΣΤ/ΑΠΘ, την CONSORTIS Geospatial, την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε., την Deloitte και την τεχνική υποστήριξη της DILAX Systems Inc.

Μεταξύ άλλων, το τεχνολογικό προϊόν δίνει τη δυνατότητα θέασης σε πραγματικό χρόνο της πληρότητας 5 λεωφορείων της γραμμής 83 (Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκη) μέσω τεχνολογιών αυτόματης μέτρησης επιβατών, ενώ δίνεται η δυνατότητα υπολογισμού 54 δεικτών επίδοσης (KPIs) που μπορούν να βελτιώσουν τον Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχεδιασμό ενός παρόχου Δημοσίων Συγκοινωνιών.

Πληροφορίες για το έργο: https://recreate.gr/en/

Κατεβάστε την εφαρμογή i-Recreate στο:

Google Play (Android): https://lnkd.in/dM7guj8u

App Store (IOS): https://lnkd.in/dzbDywH4

Φωτογραφίες

elEL